“100 патрона“ идва с важно решение за Ивана

“100 патрона“ идва с важно решение за Ивана

Една от най-обичаните и популярни български звезди, Ивана, сподели имения си ден през 2021 година с телевизионните зрители. Певицата на народа признава, че Ивановден е най-специалния ден в календара й, празник, който чувства по-скъп от своя рожден ден, защото поздравите, честитките и хубавите пожелания, които получава на 7 януари са толкова много, толкова сърдечни, че изпълват този ден с прекресни емоции и чувства, след което с дни тя отговаря персонално на всеки, честитил имения й ден.

“По-специален за мен стана Ивановден, когато преди 10 години моите скъпи приятели, Стояна и Румен, записаха техния първороден син Иван – на мое име и на дядо си. Оттогава стават едни големи партита. Ние го правим като сватба, защото има страшно много музиканти – споделя Ивана в предаването “На кафе“ и допълва как посреща имения си ден през новата година - Жадна съм вече за сцена, за пеене, за музика, за прегръщане, за обичане, за настроение, да се чувстваш полезен, но не само в социалните мрежи, а с живия контакт с хората“.

Ивана разкрива, че е кръстена на баба си Ивана, майката на баща й, която била с такива зелени очи като нейните. Тя била и блестяща народна певица.

Навръх имения си ден Ивана разказва и история, свързана с артистичния й псевдоним, и появата на първият й голям хит “100 патрона“.

“Аз бях с две имена – Ваня Калудова, така си ме знаеха като певица, само че в моя си окръг. В “Пайнер“ вече трябваше да бъда с едно име, така бяха изискванията. Ние сложихме името Ивона. Леле, като го чу майка ми и видя първите песни, които бяха с името Ивона, каза: “Така ли съм те родила, това не ти отива, ти не си такава глезла. Ти си стабилно момиче, изглеждаш мощна, голяма жена… Какво е това дребничко – Ивона?! Трябва да си тежка!“ и решението дойде, когато изпях “100 патрона“. Тогава инж. Митко Димитров каза: “Ивана си отива най-точно, то си върви със “100 патрона“ и с името си идваш...“

И оттогава съм благословена, че името ми носи много уважение, благодарна съм за всички хубави песни, които подписах с това име в най-силните си години, което продължава да се изговаря и до днес от приятели и почитатели с уважение.

 

КАТЕГОРИИ