14 години без Нончо Воденичаров, споменът е вечно жив

14 години без Нончо Воденичаров, споменът е вечно жив

На днешната дата, 30 май, преди 14 години от Филипините дойде тъжната вест за трагичната смърт на Нончо Воденичаров. Приятелят, колегата, политикът и певецът Нончо Воденичаров бе покосен от масивен инфаркт по време на състезанието “Сървайвър” на филипинския остров Карамоан.

“Отечеството има нужда от патриоти!” – казваше Нончо Воденичаров и с делата си отстояваше тази своя теза. Точно тези негови думи колко са актуални и днес, 14 години след смъртта му, в днешния водовъртеж на политическите събития.

Роден в бунтовна Копривщица, той не се примиряваше с неправди и носеше възрожденския дух на родния град в сърцето си. И макар животът му да не бе песен, макар да преодоляваше трудности и пречки, той живееше с песента и добрината.
2
Песента “Приятелство” е безспорната визитна картичка на Нончо Воденичаров, която напълно хармонира с душевността му и светогледа, който имаше. За Нончо приятелите, честността и казаната дума тежаха най-много и бяха важните неща в живота. И макар, че днес Нончо Воденичаров не е сред нас, споменът за него е жив в сърцата на неговите приятели и почитатели. Той продължава да живее с песните, които е изпял, с делата, които е оставил и с това, което е съградил. Животът на Нончо Воденичаров е като песен, като един хубав и вечен шлагер, който ще пазим в сърцата ни.
Нека си спомним за добрия човек Нончо Воденичаров, нека помним това което е направил, защото делата и песните остават – остават завинаги.

КАТЕГОРИИ