15 години “Бащино огнище”

15 години “Бащино огнище”

Първата седмица на 2017-та година – предаването за празници, традиции и култура “Бащино огнище” отбелязва 15 години в телевизионния ефир. Стотици предавания, хиляди срещи – във всички посоки на красивата ни Родина и извън нейните граници! Предавания, наситени с българската народна музика, в цялото й разнообразие, съхранено до наши дни, с всичко онова, което ни дава самочувствие на древен народ с богата култура, с вяра в националната ни идентичност и в силата на българския дух.
В новия брой екипът на “Бащино огнище” поздравява всички зрители, хилядите гости и участници в предаването – уредници на галерии и музеи, артисти, художници и спортисти, хора на науката, духовници, политици и държавници, разбира се, звездите на музикална компания “Пайнер”.

В рубриката “От моето детство” Константин ще развесели зрителите с изпълнението на “Зайченцето бяло” и още една детска песничка, която пее на своите деца.
За празника Ивановден гости в студиото са Иван Дяков и неговата дъщеря Ивана, които разказват за своя празник и поздравяват всички именици.

Иван Дяков е гост и в рубриката “Край огнището”, където представя песните от последния си албум “Златни македонски хитове - 2”.

“Македонската песен е една от най-любимите и обичани във всяко кътче на България – казва певецът – В нея са отразени всички емоции и преживявания на хората от моя роден край, които те предават по неповторим начин като мелодия, текст и послание на всички любители на тази хубава, красива песен. Обичана е, защото когато човек я чуе я възприема веднага. Държа в ръцете си моя нов сборен албум “Златни македонски хитове – 2”, в който съм събрал едни от най-хубавите македонски песни, които съм изпял в моята кариера. Това са песни, които всички знаят - “Морен сокол пие”, “Йовано , Йованке”, “Земи огин, запали ме”, “На сърце ми лежи, мила мамо”, песни, които всеки щом чуе – запява!”

 

КАТЕГОРИИ