АРТи избра професионализма в бранша и заложи на “Пайнер”

АРТи избра професионализма в бранша и заложи на “Пайнер”

Той се казва Артьом Анатолиевич, но зрителите го познават вече с артистичния му псевдоним АРТи. Певецът от руски произход разказва как и защо на 4-годишна възраст идва в България и остава тук и до момента.

“Аз тогава нямах кой знае колко голям избор реално погледнато, защото в Русия 90-те години бяха доста сложни. Това бяха години на глад и бедност, хората буквално оцеляваха. По това време майка ми се занимаваше с недвижими имоти и туроператорска дейност в родния ми град Перм в Русия. Тогава тя попада в България, харесва й и решава да се преместим.”

“Аз винаги съм казвал, че България е една от най-прекрасните страни, но много малко от хората тук оценяват предимствата, които има тази страна като място за живеене. България е страхотна, хората са топли, природата е уникална, климата също. Тук има всичко. Отдавна България трябваше да е поне като Швейцария”, разказва певецът пред водещата Галя Димитрова.


От една страна на АРТи му се е искало да се върне в Русия през всичките тези години, защото тук в България той няма никакви роднини и близки. Липсва му това да може да си запали колата и да отиде да види баба си, която да му сготви вкусни гозби например. Но решава, че трябва да завърши образованието си тук.

“Сега един път в годината се старая да ходя в Русия, за да виждам близките си. Освен музикално образование, имам и икономическо, и прецених, че за мен това е най-важното нещо. Всичките ми приятели са тук, тук имам някакви позиции, хората ме познават и ме оценяват.”


В “Автограф” АРТи споделя защо е избрал “Пайнер” и как се чувства като артист на музикалната компания.

“Винаги съм казвал, че единствената музикална компания, с която аз бих подписал договор в България, това е “Пайнер”, защото тя има строго изразена йерархична структура. Всичко ти е подредено като на карта и ти трябва да преминеш през целия този процес, за да постигнеш крайния резултат. Гениално е. Това е най-върховната структура в музикалната сфера в България.”


АРТи казва, че се насочва към модерното звучене, а не към поп-фолка, защото това, което може да даде, и като вокални данни, и визия, и като цялостен продукт, е съвместимо по-скоро с всички модерни западни звуци, а не толкова с балканските.

“Самият аз не се виждам в поп-фолк сферата, не мисля, че би ми отивало на гласа. Бих направил някоя балада, но сега ще заложа на лятно парче, което би трябвало да излезе в края на май или началото на юни. Ударно, модерно, американско, бих казал аз и в същото време целесъобразно и насочено към българския пазар, т.е. важното е да си в пазара, да не правиш някакви супер странни неща, които хората не ги разбират”, казва още АРТи в “Автограф”.

 

КАТЕГОРИИ