Айшенур: Българските народни песни са ме грабнали от много малка

Айшенур: Българските народни песни са ме грабнали от много малка

Айшенур гостува в новия брой на предаването “Бащино огнище”, където представя своя първи самостоятелен албум “Любов без граници”. Заглавие на проекта дава първият дует на певицата с Милко Калайджиев.

“Аз му предложих да направим тази песен, а той веднага прие. На него дължа приемането ми в музикална компания “Пайнер” още докато бях студентка, за което изключително много му благодаря! Първата песен, която заснех за “Планета Фолк“, е “Мерак се пусти разпаля”. За мен беше много вълнуващо, страхотна емоция, първи клип, първа песен. Музиката е изцяло моя, текстът е на Бинка Цанева, а аранжиментът е на Виктор Йорданов. Отзивите за първата ми песен бяха много добри. Моите приятели, състудентите ми, близки, дори непознати ми се обаждаха, поздравяваха ме и това ме направи много щастлива”, откровена е Айшенур.

Албумът включва 12 песни, повечето са авторски на фолклорна основа, има и баладични мелодии. Няколко от композиции са записани с формация “Илиев”, с ръководител проф. Илия Илиев от “Ку-ку бенд”.

“С него се запознахме по много интересен начин. Той ми се обади и каза, че чул добри отзиви за мен и иска да работим заедно. Така се родиха “Кумова песен”, “Де се е чуло и видяло” и “Ой, девойко”.

Айшенур казва, че най-щастливите моменти за нея са, когато се среща с публиката и се радва, че има толкова много млади хора, които се радват на нейните песни.

“Много хора са изненадани от факта, че съм туркиня и изпълнявам български народни песни. Казвала съм и по-рано, че много харесвам тази музика, а българските народни песни са ме грабнали от много малка. Завършила съм средното си образование в Музикалното училище в Котел, а след това и Софийския университет със специалност “Музикална педагогика”. Искам да благодаря на музикална компания “Пайнер” за доверието, за подкрепата, за разпространението на тези красиви песни, които ви представям с много любов. Надявам се, да ги почувствате така, както ги чувствам аз. Искам да благодаря и на всички автори, с които съм работила, за професионализма и за това, че успяха да реализират моите идеи точно по начина, по който си ги представям.”

 

КАТЕГОРИИ