Албумът на Преслава отново е No.1

Албумът на Преслава отново е No.1

Новият самостоятелен албум на Преслава “Да гори в любов” отново безапелационно е No.1 по продажби. Появилият се на 9 септември диск, се изчерпа за рекордно кратки срокове, което наложи втори тираж още през септември. За втори пореден месец “Да гори в любов” изпревари по продажби другите самостоятелни албуми и компилации. Нещо повече, през този месец Преслава е в класацията и с още два свои албума – златната колекция “Хитовете на Преслава” и “Как ти стои”.

С три свои албума присъства и шлагерният бард Веселин Маринов. На първо място подвластният на доминиращата любовна вълна, “Легенда за любовта”, както и тройното колекционерско бижу “Златни хитове” и българските вечнозелени хитове “Носталгия”. 
Във всяка една месечна класация на албуми задължително е да присъства и поне по един от албумите на Ивана. Този месец това е хитовата колекция от 2012-та година, “Обяснения не давам”. Сред най-популярните заглавия през тази есен е и комплектът от най-хитовите песни на Мария, “The Best Of”.

Най-доброто от Милко Калайджиев, No.19 от поредицата “Златните хитове на Пайнер”, също е сред най-търсените заглавия през месец октомври. За пореден път в класацията са и “Златните хитове” на оркестър “Кристали”.
При компилациите отново най-търсена е “Хитовете на Планета Пайнер 17”, във варианти Мр3 и 5 CD, а “Payner Summer Hits - 2019” и различните версии на сръбските хитове допълват Топ 10 на сборните програми.

В последните години българската народна музика има все по-осезаемо присъствие в продажбите на компилации и на самостоятелни албуми. От момента на излизането си, двете части от поредицата “Незабравими песни за маса”, са винаги в десятката по продажби на сборни програми. През изминалия месец най-продаваният фолклорен албум е “Родопска милувка” на Росица Пейчева, която е представена през този месец и с втори свой албум – “Мечта”. С два свои албума е класирана и Славка Калчева: “Бяла роза и още нещо” и пълната колекция с нейни песни “Фолклорен извор” на Мр3.

Втора поредна година, сред най-популярните заглавия е и хитовият фолклорен албум на Райна “Тежко мина младостта”. В Топ 20 на продажбите през октомври са и последните фолклорни албуми на Здравко Мандаджиев, Поли Паскова, Янко Неделчев, Пепи Христозова, както и дебютният албум на Ангелина Милева “Що е радост”.

КАТЕГОРИИ