Анелия и Фики в “Бащино огнище”

Анелия и Фики в “Бащино огнище”

Анелия проявява своя музикален талант още в детските си години. За рубриката “От моето детство” певицата разказва:

“Спомням си, когато бях в трети клас, майка ми ме научи да изпълнявам една народна песен. Моята учителка чу изпълнението ми и ме изкара пред целия клас, а след това и пред другите класове да изпълня песента. Това беше “Море сокол пие”. Един много траен спомен от моите детски години, защото тогава всички повярваха в моя талант, а и аз повярвах на себе си”.

От този момент Анелия започва сериозно да се занимава с музика. Пее, свири, изявява се в различни музикални стилове.

Песен, която е ключова в кариерата на Анелия, е “Не казвай, любе, лека нощ”. Тя е от тракийската фолклорна област, от която е и певицата. Запява я в музикалното училище “Филип Кутев” и до днес я изпълнява с изключителен професионализъм и много любов.

“Лале ли си, зюмбюл ли си” остава траен отпечатък в моя живот – споделя Анелия – С тази песен имам много приятни изживявания на сцената, а също и лични спомени. В Музикалното училище имах възможност да чуя “Лале ли си, зюмбюл ли си” многогласно. Уникално красива песен!”

В рубриката “Край огнището” зрителите ще се срещнат с Фики и ще се насладят на неговите прекрасни изпълнения на народни песни.

“Аз най-силно мога да изразя чувствата и емоциите си чрез народните песни – споделя певецът – Те наистина носят душа и за мен е огромна чест, че имаме толкова хубави народни песни и толкова хубава народна музика! Надявам се, всички млади хора да разбираме това. Няма като нашата народна музика никъде по света”.


Впечатляващо и дълбоко емоционално е изпълнението на Фики на песента “Зайди, зайди”.

“Това е песен, която съм слушал доста години, най-вече в изпълнение на Тоше Проевски, вечна му памет. Аз съм се вдъхновявал от неговото пеене и реших да покажа моята душа с тази песен”, разказва Фики.

За още една емблематична народна песен, която присъства в репертоара му, споделя Фики в “Бащино огнище”:

“Лудо младо” - това е една моя любима народна песен. Чувал съм я в изпълнение на много певци и инструменталисти. Както знаете, баба ми е народна певица и съм я чувал в нейно изпълнение още като малък. Въобще, закърмен съм с народната песен и когато слушам такива изпълнения, ми трепва нещо в душата. Изпълнявам народни песни с огромно желание и радост!”

КАТЕГОРИИ