“Българска памет” за общото ни Европейско бъдеще

“Българска памет” за общото ни Европейско бъдеще

Предаването “Бащино огнище” среща зрителите с д-р Милен Врабевски – председател на фондация “Българска памет”. Дейността на фондацията е фокусирана върху национални каузи и общото ни Европейско бъдеще, тук и на Балканите:

“Тези национални приоритети са битка с демографската криза, реинтеграция в Европейски модел на българската диаспора, културноисторическото наследство и ползата от него за родолюбиво възпитание на младото поколение, за да могат младите хора да обичат държавата си, да искат да инвестират в нея, да оставят таланта си в нея, да останат тук и да споделят бъдещето си с тази държава.”


Фондация “Българска памет” има значителен принос за признаването на българското малцинство в Албания в края на 2017 година.

“Тези българи не са се изгубили за българската държава, нито за нашата национална кауза – казва д-р Врабевски – И регистрацията на българско малцинство в Албания, което беше една от нашите скромно поставени цели, беше доказателство за това. Нещо повече, показахме единност. Показахме, че заедно можем повече и не случайно девизът на държавата ни е “Съединението прави силата”.


В предаването специални музикални гости са Поли Паскова и Мария и Магдалена Филатови. Поли Паскова разказва за пътуването си до Албания и посещението на манастира “Св. Наум”, известен с многото чудеса, свързани най-вече с изцеление на болни хора. Сестри Филатови представят новите си музикални проекти.

КАТЕГОРИИ