Български празник с Райна и Здравко Мандаджиев в Лондон

Български празник с Райна и Здравко Мандаджиев в Лондон

Райна и Здравко Мандаджиев са гости на традиционния български фолклорен събор – празник на любовта и виното в Англия. Датата е 10 февруари, броени дни преди Свети Валентин и Трифон Зарезан, а мястото е London Selby Centre. Двамата изпълнители заминават по покана на вестника на българите във Великобритания, “Будилникъ” и инж. Емил Русанов. Традиционно в концертите на звездите на “Пайнер” се включват и фолклорни танцови групи от Лондон. Най-вероятно и този път няма да прави изключение. За Здравко Мандаджиев този концерт е свързан с голямо вълнение, защото за него това ще бъде и първо посещение на Великобритания. 

Народният изпълнител подготвя специална музикална програма, която ще включва богат репертоар от песни от различни фолклорни области. Райна ще представи премиерно на лондонска сцена песните от най-новия си четвърти фолклорен албум “Тежко мина младостта”. Той се появи в началото на годината и неслучайно е кръстен на песента, която се превърна в прецедент във фолклора със своите близо 6 милиона преглеждания в официалния канал PlanetaOfficial в YouTube.
Най-вероятно по време на концерта в Лондон Здравко и Райна ще импровизират и ще направят няколко народни песни заедно за радост на всички присъстващи.

КАТЕГОРИИ