“Бащино огнище” отбелязва Международния ден на музиката

“Бащино огнище” отбелязва Международния ден на музиката

Новият брой на “Бащино огнище” е посветен на Международния ден на музиката 1-ви октомври. Той се чества от 1974 година по решение на Международната организация за наука, култура и образование ЮНЕСКО.
Народните изпълнители на музикална компания “Пайнер” показват със своите песни, че нашият фолклор е неподвластен на времето. В предаването си припомняме кои от тях зарадваха своите фенове с нови фолклорни програми и издадоха албуми през 2016 година.

Още в началото на годината на музикалния пазар излезе албумът на оркестър Канарите - “С песните на Канарите” с изпълнения от големия фолклорен концерт в Стара Загора през месец септември 2015 година. Сестри Диневи представиха на своите почитатели албума “С песен на сърце”. Васил Вълканов издаде втория си албум в музикална компания “Пайнер” - “Бащина радост”. Мария и Магдалена Филатови анонсират “Два се рода сродяват” - новият им албум, в който повечето от песните имат свои видеореализации. Николай Славеев представя “Настроение в ритъм” - с бързи, хороводни песни, носещи ритмите на народни хора от различни области на страната.

Ивелина Колева зарадва почитателите на българската народна музика с втори самотоятелен албум “Добруджа на хляб мирише”, в който е включила 12 нови песни. Новото попълнение в “Пайнер” и “Планета Фолк” – Ангелина представя първата си фолклорна програма, която засне през лятото. Красивият дует - Калина и Невена също издаде дебютен албум, който се казва “Фолклорна магия”. Христо Косашки прави реверанс към родния си край с новата фолклорна програма “За тебе, либе” в която северняшките песни имат специално място. “Молитва за България” е новият албум на Поли Паскова, с който певицата отправя своите духовни послания към всички българи. “Земьо българска, Орфеева” е видеоверсията на големия фолклорен концерт, с който оркестър “Орфей” отпразнува 35 години на сцената на 31 май в центъра на Пловдив. Финалът на предаването е с една от най-хубавите песни на Росица Пейчева от нейния юбилеен албум “Родопска милувка – 25 години с песните на Росица Пейчева”.

КАТЕГОРИИ