“Бащино огнище“ по пътя Камино

“Бащино огнище“ по пътя Камино

В края на Страстната седмица “Бащино огнище“ прави съпричастни своите зрители с вълненията на един българин, изминал духовния път Камино, за да намери себе си. Камино де Сантяго се смята за третото по важност поклонническо пътуване за католиците след Йерусалим и Рим. Затова и всяка година по него минават повече от 2,5 милиона вярващи. Тихомир Иванов, един млад човек, журналист и пътешественик разказва за своето преживяване.

На 2 април  започна Седмицата на гората, а тази година тя е посветена на децата и бъдещето на зелена Европа. Гората е неизменен герой в българския фолклор, а песента “Хубава си, моя горо” на Любен Каравелов е сред любимите на поколения българи.
Точно затова много от изпълнителите на музикална компания “Пайнер“ я включват в своя репертоар и тя е неизменна част от техните концерти.
70-годишнината от рождението на незабравимия актьор Велко Кънев бе отбелязана с фото-изложба в градинката пред Народния театър “Иван Вазов“ в София.
Зрителите на “Бащино огнище“ имат възможност да разгледат експозицията, наречена “Разгневени монолози”. Тя включва снимки и спомени от живота и кариерата на един от най-забележителните ни актьори.
Музикални домакини в предаването тази седмица са рождениците Иван Паскалев, ръководител на Формация “Паскалев – Пловдив“ и Невена, заедно с дуетната си партньорка Калина от едноименния фолклорен дует.

КАТЕГОРИИ