“Бащино огнище” по следите на древен мастодонт

“Бащино огнище” по следите на древен мастодонт

“Бащино огнище” отвежда зрителите до село Дорково, малко кътче в снагата на Родопите, разположено в североизточната част на Чепинската котловина. Освен със средновековната крепост Цепина и Международния фестивал за автентичен фолклор, Дорково е известно и със своя Природо-научен музей, наречен “Плиоценски парк”. Там се намира единствената на Балканите възстановка на мастодонт, живял по тези места преди 5 милиона години.

Екипът на предаването честити предстоящия рожден ден на Гергана, която на 30 ноември ще посрещне своя празник със семейството си. За рождения си ден певицата си пожелава здраве, много здраве и верни приятели. Пожелаваме й ги и ние!
В рубриката “От моето детство” Фики ще се върне в невинните детски години. Певецът споделя, че неговото детство е било много хубаво, благодарение на неговите родители.

Композиторът Светослав Лобошки е специален гост в рубриката “Край огнището”. Заедно ще си припомним негови песни, в изпълнение на Ивана, Глория, Анелия, Цветелина Янева, Пепи Христозова, Райна, Нончо Воденичаров, както и Веселин Маринов, за когото не само пише песни, а е и част от неговият бенд.

“С Веско ни свързва преди всичко любовта ни към мелодичната песен – казва Светослав Лобошки – Когато преди две години той ми предложи да направим една мини-формация, с която да обикаляме страната и да представяме част от неговите песни на живо, това беше сбъдната мечта и леко се върнах в по-младежките си години. Емоцията е страхотна! Работата с Веско е едно уникално зареждане. Да не говорим за концерта му в “Арена Армеец”. За мен това беше най-голямото събитие, на което съм свирил, най-голямата зала, в която съм бил концертиращ музикант. Емоцията беше уникална, наистина!


Телевизия “Планета” тази година навършва 16 години. Време, в което Светослав Лобошки е работил активно като автор на песните на много от изпълнителите на музикална компания “Пайнер”.

“Шестнадесет години са един сериозен отрязък от време... много бързо минаха. Шестнадесет години означава, че телевизия “Планета” вече е минала пубертета и влиза в една сериозна възраст. През всичките тези години аз имах удоволствието да работя с много от популярните имена в телевизията. Пожелавам на “Планета” да разширява своята аудитория и да създава  постоянно качествена продукция!”

КАТЕГОРИИ