“Бащино огнище” представя Айшенур, Калина и Невена

“Бащино огнище” представя Айшенур, Калина и Невена

Почитателите на българския фолклор имат възможност да се запознаят с най-младите изпълнители на народна музика от каталога на музикална компания “Пайнер” – Айшенур, Калина и Невена. Наскоро Невена и Калина записаха две тракийски народни песни, които предстои да бъдат заснети от телевизия “Планета Фолк”.  Желанието им е да продължат да работят като дует. Това, че и в живота са приятелки се отразява много добре на техните творчески изяви.

Калина: За нас е истинско удоволствие, че можем да покажем песните и таланта си в най-добрата музикална телевизия – Планета! Любовта ми към народната песен е от малка, завършила съм музикална паралелка в СОУ “Кирил и Методий” в Пловдив, а в момента съм студентка в Музикалната академия, като смятам и занапред да развивам своя певчески талант.

Невена: “В моето семейство бабите ми пеят народни песни, а скъпа реликва за мен са пафтите от моята прабаба. С тях излизам на сцената и вярвам, че ми носят късмет. Развих таланта си в Школа за народно пеене, а след това и в Музикалната академия, където имах възможност за изяви пред публиката, които са нещо уникално.

Зрителите ще се впечатлят и от красивия глас на Айшенур, която също изпълнява народни песни от съвсем малка. Българската народна музика е в душата й, завършила е “народно пеене” в Средното музикално училище в Котел, след което продължава образованието си в Софийския университет, специалност “Музикална педагогика” и профил “Народно пеене”. С акапелното  изпълнение на песента “Жънала е дюлбер Яна”, Айшенур наистина ще очарова зрителите. Младата изпълнителка разказва за своето семейство, за празниците в своя Сливенски край, където и християни, и мюсюлмани споделят традициите си.

КАТЕГОРИИ