“Бащино огнище” представя “Тежко мина младостта”

“Бащино огнище” представя “Тежко мина младостта”

Песните от най-новия си фолклорен албум “Тежко мина младостта”, Райна представи при голям интерес пред българите в Америка. Време е интересни подробности от тяхното създаване зрителите на телевизия “Планета Фолк” да научат в “Бащино огнище”. В четвъртия си фолклорен албум изпълнителката е включила 14 песни и съвсем логично е негово заглавие да даде най-популярната от тях - “Тежко мина младостта”.
Новият брой на предаването ще ни отведе на изложбата “Паметта на софийската шевица”, с която Регионален исторически музей - София отбелязва 90-годишнината от своето основаване. Експозицията показва традициите, иновациите и дизайнерските експерименти в областта на везбарското приложно изкуство.

Ще ви запознаeм и с идеята за изграждане на първия у нас подземен музей на съвременното изкуство, която ще се превърне в реалност в близките 2-3 години. В центъра на София, в градската градина между Националната художествена галерия и Софийска градска художествена галерия, подземията на бившия мавзолей на Георги Димитров ще се превърнат в художествена галерия и арт-пространство.

“Бащино огнище” отдава почит на големия български композитор - Маестро Точно Русев, който ни напусна на 10 април. Любим автор на поколения българи, оставил ни повече от 1000 незабравими песни, които вечно ще се пеят.
В рубриката “Песните на България” Янко Неделчев припомня историята на една от своите пролетни песни - “Калино, Калинке”.

КАТЕГОРИИ