“Бащино огнище” събира Ивана, Райна и Ивелина Колева

“Бащино огнище” събира Ивана, Райна и Ивелина Колева

Тази седмица “Бащино огнище” отново ще зарадва почитателите на хубавата българска музика с интересни събеседници и любопитни теми. По повод 105-та годишнина от рождението на пророчицата Ванга, която бе отбелязана на 3 октомври, Райна и режисьорът Стилиян Иванов ни припомнят своите истории, свързани с тази забележителна жена.

“Неведнъж съм споменавала, че баба Ванга е моя кръсница, разказва Райна. - Тя е дала моето име, след дълги опити на семейството ми да се сдобие с рожба. И това е нещото, което винаги ме е карало да изпитвам дълбока благодарност и уважение към всички неща, които тя е направила. Точно затова преди години й посветих песента “Послание”, а видеоклипа снимахме на Рупите. Това е малка част от моята благодарност към нея за всичко, което тя е направила за хората, на които е помогнала и на които е променила живота. В текста дори има един цитат на баба Ванга: “Живейте деца с любов и вяра и ке я биде България!”

Стартът на новата рубрика “От моето детство” дава Ивана, която ни представя емблематичните песни на своето детство, песните, които е пяла заедно със своя баща.
А “Край огнището” Ивелина Колева представя на зрителите фолклорната програма, която засне през лятото.

“Горда съм с програмата “Добруджа на хляб мирише” за това, че представих достойно моя роден край, с вълнение споделя певицата. -  Снимахме с автентичните фолклорни носии от тази етнографска област и достойно показахме житницата на България и танците на Добруджанския край. Всичко това носи една емоция, чувство на родолюбие - да обичаш страната си, да обичаш корените си и да си горд, че си българин!”, убедена е Ивелина Колева.

КАТЕГОРИИ