“Бащино огнище” със специалното участие на Славка Калчева

“Бащино огнище” със специалното участие на Славка Калчева

В първата си телевизионна изява за 2015 година, Славка Калчева акцентира на важните за нея събития, случили се през 2014-та. В творческо отношение това е албумът “Фолклорен извор Мр3”.

“В него са събрани песни от всички издадени до сега мои албуми и почитателите на народната музика много го харесват. Това ми дава повод да насоча цялото си внимание към завършването на пореден албум със съвсем нови песни. Повечето са авторски и звучат много по-различно от всичко, което съм правила до сега. Любопитно е да видя как ще бъдат приети тези песни от публиката”, казва певицата.

Славка Калчева планира да заснеме по-голяма част песните, като ще се довери на зрителските предпочитания. С много вълнение певицата разказва за Специалната награда на Ямбол, с която бе удостоена за празника на града.
Въпреки, че може да живее и на други места, както в България, така и в чужбина, тя избира родния си град, защото “Камъкът си тежи на мястото”. В Ямбол са минали най-хубавите години от живота й. Близките й са там, роднините, най-верните приятели.
Много емоционално, Славка Калчева разказва за съхранените празници и традиции в Ямболския край. Зрителите ще научат за сватбите, в които присъстват ритуали от стари времена. Обичаната народна певица споделя и как се зарежда с нови сили, енергия и вдъхновение. Не остава без отговор и въпроса, ще направи ли тази година голям самостоятелен концерт.

КАТЕГОРИИ