Борис Дали и Айшенур заснеха “Сватба македонска“ в полите на Рила

Борис Дали и Айшенур заснеха “Сватба македонска“ в полите на Рила

Красива природа, гледки и въздействаща музика ще изкушат ценителите на фолклора в новия съвместен проект на Борис Дали и Айшенур. Преди дни изпълнителите застанаха пред камерата на режисьора Николай Скерлев за снимките  на първия си дует “Сватба македонска“. Това се случи в полите на величествената Рила планина, в едно райско кътче в близост до китното селце Ресилово. Първите кадри, които изпълнителите споделиха пред planeta.tv не оставят съмнение, че предстои интересна колаборация, поднесена със стил и професионализъм, а оригиналната хореография на танцов ансамбъл “Етнофолк“ от Радомир ще допълва пъстротата на лентата.

Идеята за общ проект се появява случайно, в непринуден разговор между изпълнителите, но впоследствие композиторът Димитър Милев им предлага конкретна мелодия. Единодушно Борис Дали и Айшенур решават, че именно това ще бъде песента, която ще обедини гласовете им. За текста й те се доверяват на Пейо Пеев.

Борис Дали неведнъж е казвал, че много обича българската народна музика и винаги, когато има възможност предлага на публиката песни в този жанр. Този път изненадата ще е двойна, защото съвсем скоро в ефира на “Планета Фолк“ заедно с него ще чуем и Айшенур.

КАТЕГОРИИ