България празнува със звездите на “Пайнер”

България празнува със звездите на “Пайнер”

И този уикенд България ще празнува със звездите на музикална компания “Пайнер”. Градове и села ще се веселят с хубава музика, а доброто настроение, както винаги е гарантирано. Безспорно най-значимото събитие е традиционния фолклорен събор “Рожен 2019”, който лично ще бъде открит от президента на Република България, Румен Радев.

Роженските поляни ще бъдат огласени от песните на Нелина, Николай Славеев и Виевската фолк група. Звездите на телевизия “Планета Фолк” са част от двата грандиозни гала-спектакъла, на 19-и и 20-и юли, “Рожен е България” и “Родопска вечер”. Заедно с тях на сцената ще бъдат още Валя Балканска, Петър Янев “100 каба гайди” и др.

Тази вечер ще празнуват и в Сатовча, и в село Стоб. В местността “Ливадите”, на Традиционния събор, гост е Крисия D. А в община Кочериново за празника ще пее Янко Неделчев. Гости на фестивала “Угар – мистичен и древен” на връх Драгойна в съботния ден ще бъдат музикантите от Формация “Паскалев – Пловдив”, а Калина и Невена ще пеят на Традиционния събор в село Калугерово, област Пазарджик.

На 20 юли, Православната църква празнува Илинден и това е повод Гергана да пее на традиционния събор “Илинден” в село Джерман, област Кюстендил.

КАТЕГОРИИ