Честит Архангеловден!

Честит Архангеловден!

На 8 ноември Българската православна църква почита паметта на Свети Архангел Михаил. Това е най-големият есенен празник след Димитровден, в който празнуват много български семейства. Сред имениците днес са и част от звездите на музикална компания “Пайнер” - Ангелина Милева, Емануела, Емилия, Емил Узунски, Милко Калайджиев, Райна и Радко Петков.
“Св. Архангел Михаил – закрилник, воин, лечител... Всеки трябва да го има за приятел“ - споделя с усмивка Милко Калайджиев, който днес отбелязва празника си в предаването “Бащино огнище“.

Певецът разкрива пред камерата, че е кръстен на своя дядо и винаги посреща този ден с позитивна нагласа и хубави чувства. Той се старае да гледа живота от веселата страна, защото следва съвета на своята баба, живяла до 103 г., която му е казвала:

“Не се ядосвай момчето ми, защото от ядовете и кахърите идват болестите“.

Тази година Ангелина Милева е в очакване на своята втора рожба, затова и празникът ще отбележи в тесен кръг, заедно със семейството си.

Друга именичка на 8 ноември е Райна. Певицата с гордост обяснява, че името й идва от латинското “regina“ и означава кралица, славянският му произход е от “Рай“, а старобългарският - от “Слънце“. В навечерието на имения си ден, Райна засне нови фолклорни песни в красиви кътчета на България.

Емилия и Емануела също имат повод да вдигнат тост за здраве днес, защото именно  Свети Архангел Михаил е техен закрилник. Емилия ще посрещне деня със своето семейство, а вечерта ще празнува с почитателите си в “Планета Пайнер Клуб“ в Бургас. Емануела, която днес е и рожденичка, ще се весели с българите в Лондон и заедно ще се веселят до ранни зори.

Сред представителите на силния пол, които празнуват на Архангеловден, са още Емил Узунски и Радко Петков. Ръководителят на Виевската фолк група с гордост носи името си, а днес няма да пропусне да се събере със своите близки, за да бъде празникът му още по-специален и незабравим. Радко Петков пък посреща празника си зареден с много настроение и хъс да представя нови интересни проекти на публиката. 
Музикална компания “Пайнер” и телевизия “Планета” честитят имения ден на празнуващите с пожелания за здраве, късмет, щастие и много нови творчески успехи!

КАТЕГОРИИ