Честит Гергьовден!

Честит Гергьовден!

На 6 май Българската православна църква чества деня на “Свети Георги Победоносец”. “Свети Георги” традиционно е схващан като повелител на пролетната влага и плодородието, покровител на земеделците и най-вече на овчарите и стадата. В българската традиционна духовна култура това е един от най-големите празници, по-почитан и от Великден. В редица народни песни се пее: “Хубав ден Великден, още по-хубав Гергьовден”.
На този ден именици са едни от най-обичаните изпълнители на музикална компания “Пайнер” – Глория, Галена, Галин, Гергана и ръководителят на оркестър “Орфей” – Георги Янев. 

За Галена Гергьовден е голям празник, защото освен нея на този ден именик е и нейния брат Генчо, а самата тя е кръстена на баба си Гинка. Ще празнува, както много пъти, на работа, но е истински щастлива да бъде близо до своята любима публика.
“Идолът на годината”, Галин, празнува имения си ден на днешния ден и на 10 март. Тази година и той ще сподели Гергьовден със своите почитатели, защото навръх празника има концертно участие.
Другата звезда, която празнува имения си ден на Гергьовден е Гергана. Когато не е на участие, певицата обича да посреща този празник със своето семейство, защото нейният баща също се казва Георги.
Глория пък празнува имения си ден три пъти в годината – на “Св. Галина”, на Цветница и на Гергьовден, като най-голяма тежест има Гергьовден, тъй като певицата е кръстена на своя дядо Георги.

Имен ден има и ръководителят на орк. “Орфей” Георги Янев. Мизикантът обича да празнува със семейството си като на трапезата винаги има вкусно агънце, както повелява традицията.
Музикална компания “Пайнер” и телевизия “Планета” честитят имения ден, както на тях, така и на всички именици, като им пожелават здраве и с гордост да носят своето име.
В България 6 май се отбелязва и като Ден на храбростта и празник на Българската армия, затова честитим празника и на всички бивши и настоящи военнослужещи!

КАТЕГОРИИ