Честит имен ден, Яница!

Честит имен ден, Яница!

На Еньовден звездна именичка е една от най-обичаните изпълнителки на телевизия “Планета”, Яница. По случай празника певицата е специален гост в предаването “Бащино огнище”. За билките знае много неща, които е научила от майка си. В ръцете си държи и еньовче, което дава името на празника.

“Билките са с най-голяма енергия преди изгрев слънце. Те са седемдесет и седем и половина на брой, колкото са и болестите. Използват се, както за отвари и чай, така и за приготвяне на лечебни мехлеми. В различните краища на България има различни ритуали за честване на празника. В моя край някога жените са се обличали като жътварки с бели дрехи. Правили са венци от билки, пели са се хубави народни песни и са се хващали на хора”, разказва певицата.


Специалният поздрав на Яница за всички именици е хубавата народна песен, посветена на мома Яница.
Въпреки, че не е фолклорен изпълнител, в репертоара на Яница присъстват народни песни, които тя с удоволствие изпълнява. Това се случва най-вече, когато гостува на нашите сънародници, които живеят и работят зад граница.

“Имам песни с патриотично звучене - “България”, “Земен рай” и хората много ги хасеват”, споделя певицата.

След имения си ден, на 25 юни, Яница заминава за Белгия, където ще пее на наши сънародници.

“Ще изпълня много народни песни. Ще се забавляваме заедно и се надявам да се хванат на хубави български хора. С най-голямо удоволствие очаквам срещата с моите почитатели”, казва Яница.


Най-новата фолклорна песен в репертоара на Яница е “Трите моми”, която записва и снима тази пролет.

“Като се замисля, имам доста народни песни в репертоара си. Мога да кажа, че това е така, защото съм закърмена с българската народна музика. Може би съвсем скоро ще предложа на моите почитатели един хубав фолклорен албум”.


А за горещите летни месеци, Яница пожелава:

“Едно хубаво, емоционално лято, изпълнено с много слънце, планина, море и прекрасни летни емоции!”.

От своя страна музикална компания “Пайнер” и телевизия “Планета” пожелават на Яница със здраве да носи името си, да има много професионалното успехи и щастливи мигове със своите многобройни почитатели!

КАТЕГОРИИ