Честит рожден ден, Мария Петрова!

Честит рожден ден, Мария Петрова!

На 30 октомври рожден ден празнува една от най-популярните и обичани изпълнителки на стари градски шлагери – Мария  Петрова. Това е поводът певицата да гостува в рубриката “Край онището” на предаването “Бащино огнище”.

“Старата градска песен е неподвластна на времето като златото. Тя е като вятъра, който може да разпалва пожари и да ги гаси. Това е жанра, изпълнен с най-много сантимент. Някога тези песни са имали едно много специално предназначение – чрез тях някой е искал да изрази към друг своите горещи чувства като му направи серенада и му изпее песен под открито небе. И тъй като серенадите са се правили в малките часове на нощта, това е налагало да се пее достатъчно тихо, за да не се смущават съседите, но и достатъчно силно, за да достигне посланието до любимият човек”, казва Мария Петрова.

Тя изказва благодарност на инж. Митко Димитров, че винаги й е посочвал правилния път в кариерата, вече повече от 22 години като изпълнител на музикална компания “Пайнер”:

“Благодаря, на всички хора, с които съм работила от “Пайнер” и телевизия “Планета”. Благодаря, за разбирането и оценката по достойнство”, казва още изпълнителката.

Музикална компания “Пайнер” и телевизия “Планета” честитят рождения ден на Мария Петрова с пожелание за здраве, щастие и творческо дълголетие!

КАТЕГОРИИ