Дамян Попов смени професията за ден

Дамян Попов смени професията за ден

Няколко дни след Деня на народните будители, Дамян Попов влезе в клас и зарадва учениците от 144-то Средно общообразователно училище. Популярният български изпълнител застана зад учителската катедра, за да разкаже на учениците повече за професията “Музикант“. Как се става певец, какви качества трябва да имаш, но и какви са предизвикателствата и трудностите, за да изградиш име и да се наложиш на музикалния пазар, всички тези теми намериха място в разговора, който бе част от кампанията “Успели българи дават личен пример”.

Инициативата, която се осъществява с подкрепата на Столична община и Министерство на образованието и науката, стартира през 2016 година и има за цел да мотивира и вдъхнови децата да учат, а задачата на известните личности, на които мнозина искат да приличат, е да спомогнат за създаването на личности, които искат да развиват, да променят, да творят, да се трудят.

“За мен беше много вълнуващо изживяване, защото за първи път заставам зад училищната катедра след дипломирането си. Надявам се, че съм успял да мотивирам младите хора да открият музиката, а защо не и да я превърнат в своя професия“, споделя Дамян Попов.

Почитателите на певеца знаят, че освен “Поп и джаз изкуство“, той е завършил и “Музикална педагогика“ в Националната музикална академия “Панчо Владигеров“. Затова и тази среща с учениците бе един интересен опит за него.
Сред известните личности, които вече дадоха личен пример в кампанията до момента са Ники Кънчев, Тервел Пулев, Ники Илиев, Ивайло  Захариев, Дани Ангелов, Александър Димов, Атанас Михайлов и много други.

КАТЕГОРИИ