Деян Митев представя новите си песни

Деян Митев представя новите си песни

Гост в рубриката “Край огнището” е фолклорният изпълнител Деян Митев. Наскоро певецът засне видеоверсии на две народни песни, които ще бъдат включени в предстоящия му фолклорен албум.

“Песента “Ирина мома хубава” е от странджанската фолклорна област – казва Деян Митев - Тя е авторска песен на фолклорна основа, по текст и музика на Христина Белева и аранжимент на Петър Войников. За снимките на видеоклипа избрах да бъда облечен в традиционна странджанска носия, за да се възприеме и песента по-автентично от всички зрители и почитателите на странджанската народна песен”.

Втората нова песен на Деян Митев също е авторска с македонско звучене. “Живей за днес” е заглавието, а музиката и аранжиментът са на Виктор Йорданов - Кардама. В текста на Полина Дакова се казва:

“Живей за днес! Радвай се на младостта! Изживей я ти, за да ти останат спомени добри за живота и за любовта!”.

Деян Митев не крие, че подкрепя напълно тези думи и иска да ги предаде като послание на своите почитатели с тази песен. Певецът разказва и за снимките на видеоклиповете, заснети от режисьора Петьо Картулев.

“Мои партньори на снимачната площадка са танцьорите от “Етноритъм” - споделя певецът – Снимките са реализирани в изключително красиви кътчета на Сливенския балкан, в подножието на Сините камъни и Карандила. И двете песни са включени във втория ми самостоятелен албум, който скоро ще бъде на музикалния пазар”.

Заглавието, на което той се е спрял за този проект е “Зави се хоро”, по името на тракийска китка, включена в него. Композиите ще са предимно авторски – на самия Деян Митев, Христина Белева, Виктор Йорданов, Красимир Христов и др.

КАТЕГОРИИ