Джена – в най-южния град на България

Джена – в най-южния град на България

Отминалият уикенд за Джена и нейното семейство бе доста вълнуващ. Звездата на телевизия “Планета” бе гост на поп-фолк меломаните в Златоград, а това я предизвика да отдели няколко часа и за разходка в градчето и околностите. Оказва се, че Златоград е най-южният град в България. Намира се в южната част на Родопите, в долината на река Върбица, на около 300 km. югоизточно от София и само на 6 km. северно от граничния пункт ГКПП Златоград - Термес, през който се стига до гръцкия гр. Ксанти.

От фотосите в социалните медии виждаме, че Джена и нейния съпруг Атанас Стоев – младши са имали дълга разходка в Родопа планина, а след това са се отдали на заслужен релакс и wellness процедури.

“Били ли сте някога в Златоград?”, пита Джена своите последователи и им препоръчва горещо да посетят градчето, защото тук тя е успяла да се отдаде на истинска почивка, открила е чудесни хотели, а малкият Атанас Стоев (трети във фамилията) много се е забавлявал в детския кът, на който пода и стените са от сол.

Музикалното семейство успя да разгледа и най-голямата съвременна забележителност на Златоград, а именно Етнографският ареален комплекс, запазил духа на Възраждането и показващ занаятите и обичаите на родопчани. Това е първият в България частен етнографски ареален комплекс, открит със съдействието и на Общината на 24 май 2001 г.

КАТЕГОРИИ