Днешната рожденичка е Ивелина Колева

Днешната рожденичка е Ивелина Колева

На 21 януари рожден ден празнува обичаната фолклорна изпълнителка Ивелина Колева. Първи изненадаха рожденичката нейната наследница Вики и сестра й Преслава. Те знаят как да усмихнат деня й и как да я заредят с положителни емоции. Пред www.planeta.tv Ивелина Колева споделя, че за нея рождения й ден е много специален, защото съвпада с друг много важен празник:

“21 януари е Бабинден по стар стил и в моя край това е голям празник. Чества се в цяла Добруджа с много запазени стари ритуали. Жените се обличат в народни носии, правят голяма трапеза, пеят, играят хора. След това отиват до чешмата на селото и ако срещнат мъж му взимат калпака и му искат откуп.”

“От години на 21 януари аз съм ангажирана през целия ден с участия на малки и големи тържества, посветени на Бабинден. Така е и тази година. Съчетавам рождения си ден с този прекрасен празник, в който отдаваме почит на всички, които помагат да се роди нов живот!”

Музикална компания “Пайнер” и телевизиите “Планета” и “Планета Фолк” честитят рождения ден на Ивелина Колева с пожелание за здраве и творческо вдъхновение!

КАТЕГОРИИ