Емилия изненада почитателите на фолклора

Емилия изненада почитателите на фолклора

Емилия е една от емблематичните изпълнителки на фолклор в музикална компания “Пайнер“. Като възпитаник на “Националното училище за фолклорни изкуства“ - Широка Лъка, звездата на “Планета“ затвърди позицията си на родолюбец и привърженик на фолклора, като подари на почитателите няколко фолклорни клипа за най-българските празници през март. На 2 март в ефира на телевизия “Планета Фолк“ и в личния YouTube канал на певицата бе представена “Хороводна Китка 2021“, а в деня на Националния празник на България - 3 март се появи и видеоклип на вече познатата в изпълнение на Емилия, “Разболял ми се млад Стоян”.
Хороводната китка включва две авторски песни на фолклорна основа - “Тракийска сватба и “Хайдушка сватба”. Песните са от тракийската фолклорна област и са по музика на Красимир Христов, текст Пейо Пеев и аранжимент на Димитър Милев.

“Разболял ми се млад Стоян” e тракийска народна песен, която Емилия изпълнява от началото на кариерата си. Най-наблюдателните и запалени почитатели на певицата знаят, че тази песен е включена в два от албумите на звездата - “Мисли за мен” и “ Ех, Българийо красива”.
Видеата са заснети и режисирани от Николай Скерлев, по сценарий и идея на Светослав Кюркчийски.
Емилия вече спомена в своите профили в социалните мрежи, че изненадите не са приключили и предстоят още видеоклипове, които ще подари на зрителите на телевизия “Планета“ и абонатите на личният й канал в YouTube - emilia.online.

КАТЕГОРИИ