Есил Дюран: Аз съм роза, но имам и бодли

Есил Дюран: Аз съм роза, но имам и бодли

“Аз съм роза, но имам и бодли” е заглавието, което Есил Дюран би избрала за историята на своя живот. Така се казва и музикалният филм, който телевизия “Планета” посвети на юбилея на певицата. Есил Дюран отпразнува своя рожден ден с пищно парти в известно столично заведение. Приятели, колеги, състуденти и музиканти бяха сред гостите на празника на певицата, а от “Пайнер” да поздравят рожденичката дойдоха Славка Калчева, Гергана, Ивана и нейната дъщеря Теодора.

“През цялата година се опитвах психически да се подготвя да посрещна този юбилей, така – с гордо вдигната глава, без капка притеснение. Обикновено суетните жени се притесняват да празнуват такъв юбилей. Искат да остане тайна, че стават на 50 години. В крайна сметка ние сме съвременни жени – работещи, еманципирани, уверени. Справяме се с толкова много ангажименти и сме някак равнопоставени с мъжете. Аз не мога да разбера защо трябва да кокетничим излишно и да си крием годините. Аз имам една хубава приказка, която съм я подкарала напоследък: “По добре да съм на 50, отколкото никога да не стана. Да сме живи и здрави всички, да станем на 50, да станем на 60, на 70, на 80… колкото Господ е отредил! Да сме щастливи по този дълъг път, да сме доволни, да сме добри, да сме изпълнени с любов, за да я раздаваме наоколо! Да пръскаме любов”, казва певицата пред камерата на “Планета”.


Голямата изненада за всички присъстващи на юбилея беше премиерата на новия клип на Есил Дюран “Родина”, по текст на Павел Матев и музика на Янко Миладинов, който беше сред гостите. С този проект певицата отбелязва и една друга годишнина, 30 години от най-драматичния период в нейния живот, когато заминава със семейството си в Турция:

“Оказа се, че човек няма друга Родина, освен тази, в която се е родил и израснал, и това бяха най-тъжните и тежки три месеца и половина в моя живот. Любовта ми към България се засилваше с всеки ден, защото когато я загубиш, тогава разбираш, какво означава тя за теб.”

Есил Дюран казва още, че животът я е научил, че когато вървиш през него с усмивката си, той ти подарява страшно много блага.

“Когато си добър и даваш любовта си, и обичта си, и доброто си отношение на хората – такова, каквото искаш да имат към теб, ти получаваш страшно много, толкова много, че понякога имам чувството, че сърцето ми не го побира.”

КАТЕГОРИИ