Есил Дюран: Игрите са много важни, защото оформят човека в бъдеще

Есил Дюран: Игрите са много важни, защото оформят човека в бъдеще

Есил Дюран се връща в своето детство и игрите, които според нея са едни от най-важните дейности, оформящи човека в бъдеще. Тя признава, че е играла до 7-ми клас много, на всичко.

“Обичах да играя на театър. Аз бях най-великия организатор на тези театрални събития или концерти. Правех си сама билетчета, продавах ги за 10 стотинки, събирах публика, бях режисьор.”

Другата страст на певицата е била гимнастиката. Тя много е обичала да играе художествена гимнастика и е имала всички уреди – топка, лента...

“В онези години бяхме влюбени в златните момичета на България и задължително трябваше да приличаме на тях. Бях много слабичка, имах си трико, имах си всички атрибути за една гимнастичка. Само че, никой не ми ръкопляскаше. Сама си играех.”


Еси Дюран разкрива в “От моето детство”, че е играла много с кукли и всички са мислели, че един ден ще бъде една много отдадена на семейството и на майчинството жена. По-късно е разбрала, че балансира между това си усещане и музиката. Игрите на кукли обаче са развили нещо много важно в нея – желанието й да твори с ръцете си и да създава дрехи.

“Сещам се и за нещо много важно, което искам да споделя с вас. Най-големият проблем на един от най-великите артисти на света, Майкъл Джексън, е бил в това, че той не си е играл. Плакала съм много дълго, когато прочетох книгата за неговия живот точно на тази глава. И моят съвет е: Играйте си, деца!”

КАТЕГОРИИ