Есил Дюран написа текста на новата си песен

Есил Дюран написа текста на новата си песен

Контузеният крак на Есил Дюран и патериците, с които се появи на интервюто, не попречиха разговора да бъде откровен, забавен и приятен. Есил разказва в “Автограф” как е пострадала преди няколко дни, карайки колелото си по велоалея.

“Аз от няколко години съм активна не само в модата, а въобще активно живея, движа се много повече с идеята да живеем по-здравословно. И аз си повярвах, че мога да правя куп неща едновременно, но се оказва, че малкото невнимание или късната реакция причиняват инциденти и непредвидени ситуации. Бутнаха ме на велоалея, докато си карам колелото. Слава Богу, кракът не е счупен, но трябва да го пазя известно време и да не стъпвам на него. Затова се придвижвам с патерици...”

“Оказва се, че нашите улици не са много подходящи за каране на колело. Пешеходците, които се движат по велоалеи също не са много наясно какво представлява велоалеята и за кого е предназначена. В една друга държава смятам, че не би имало такъв проблем. Но нали си живеем тук и си обичаме България, каквато и да е тя. С всичките й неразбории и неуредици, тя си ни е мила и на сърце, и си търпим последствията и болежките, така че ще мине и това”, разказва Есил Дюран.

Певицата споделя пред водещата Галя Димитрова, че прави нова песен в момента и страшно й харесва това, което се получава. Според нея ще стане много интересна песен и видеоклип. Казва, че всичко е замислила до последния детайл, за разлика от друг път.

“Този път има една ясна идея. Има един страхотен разказ в самия текст. Текстът е писан от мен, Бобо е композитор и аранжор на парчето. Искахме да бъде нещо различно от миналогодишната ми изява с “Искам само тебе”. Забелязах, че хората подсказаха много ясно какво искат, защото те в един момент се насищат на нещо и избора на следващата песен дава знак на всички нас какво им липсва. Това е мелодията преди всичко. Песента е аранжимент и саунди.”

Според певицата грешката, която всички нейни колеги масово правят, е да се следват един друг. Може би стеснения пазар или страха да не загубиш тази аудитория, която с толкова много труд си постигнал и си спечелил, те кара да следваш нещо, което е модерно. Така се загубва индивидуалността на всеки, следвайки течението, което се подсказва от една известна част от аудиторията.

“Затова реших да направя една песен, която общо взето звучи стандартно, но има мелодия. Има онзи ритъм, който хората очакват да чуят, когато става дума за поп-фолк, да усетят и да се раздвижат. Текстът ще разказва за един специален ден в живота на всеки. Когато в този ден има толкова много хора около теб, толкова много лицемерие, фалшиви поздравления, а нямаш едно единствено нещо - човекът, когото обичаш и едното цвете, което очакваш от него. Нищо повече. Само това може да ти липсва и да срине целия ти свят. Ти си абсолютно сам, когато тъгата те натисне, тогава имаш нужда само от този човек. Ето такива неща разказва тази песен. Може би след месец, в момента, в който поне малко се възстановя, ще снимам видеоклипа и я пускам”, казва още Есил в “Автограф”.

КАТЕГОРИИ