Есил Дюран подготвя две нови песни

Есил Дюран подготвя две нови песни

След кратка пауза Есил Дюран се завърна на музикалната сцена с “Искам само теб” и определено успя да изненада приятно меломаните. Както самата тя признава в предаването “Звездно”, чак малко започва да се притеснява, че няма нито един негативен коментар:

“Дали е нормално, не знам, но най-вероятно хората наистина са имали нужда да “избухнат”, както се казва, с ново парче. Всъщност аз въобще нямаше да правя песен, ако нямаше какво да кажа, ако нямаше текст, който да ме заинтригува. Бобо написа точно за една нощ цялата мелодия, а текстът на Мариета беше уникален и толкова ме вдъхнови, че наистина вярвах, че ще имаме най-добрата музика за този текст.”


Есил Дюран споделя пред водещата Петя Костуркова, че една от причините да спре да прави песни е, защото хвърля страшно много енергия в тази дейност. Тя е изключително критична и самокритична, винаги има ясен критерий и визия за това, какво иска да постигне и всячески се стреми към този финал. Затова при нея нещата почти винаги се получават много трудно.

“Починах си, взех си въздух, чух си мислите и в крайна сметка вече ми беше неудобно да отговарям на въпросите кога ще имам нова песен на много мои почитатели, които ме знаят от време оно и си държат на мен. Много им благодаря за подкрепата”, казва още Есил Дюран.


Певицата разкрива, че има планове за още две нови песни като едната вече е записана в студио, а през лятото предстоят и снимките на видеоклип. Тя е много различна и Есил я определя по-скоро като музикално произведение, защото е нещо съвсем концептуално, филмова музика. Този избор е повлиян от нейни приятели, които смятат, че тя определено има потенциал в тази насока.

“Аз наистина поработих върху това да въздействам изцяло и само с гласа посредством етно напеви под съпровода на цигулка. Това е някаква по-мистична музика и благодарение на тази работа се започнах със страхотен цигулар. В проекта участва и кларинетист, с който имам много добро познанство. Хората много скоро ще ги видят, защото ще ги представя. Страхотни таланти са и направихме много хубаво нещо заедно.”


Творческият глас на Есил Дюран виждаме и в моделите, които предлага на модния подиум. Тя говори в “Звездно” за тенденциите в банските костюми това лято:

“Аксесоарите са много важен момент в оформянето на една цялостна визия. Бижутата в плажната мода подчертават женствеността и допълват по красив начин банския костюм. Обичам спортната визия и затова това лято съм направила един цял бански, който е в червено-бяло райе, което е много актуално в момента. Аз винаги съм го харесвала много повече от синьо-бялото, пак е морско, но решено в червено, има излизане от клишето, така че малко се заиграхме с тези райета. Този модел има прекрасен гръб и централен шев на задната част. Много обичам точно тази кройка, защото наистина прави страхотно дупе.”


В своята плажна линия за Лято 2017 Есил Дюран е заложила също и на леопардова щампа, която е супер модерна в момента, както и на целия бански костюм:

“Момиче в цял бански е хита на сезона, защото създава някаква загадъчност, чудиш се какво е закрито по този начин. Целият бански е подходящ за плажна среща на басейн или яхта, където трябва да се покажеш в най-идеалния и перфектен вид”, са експертните модни съвети на Есил Дюран в предаването “Звездно”.

КАТЕГОРИИ