Екстра Нина, Иван Дяков и Христо Косашки в “Бащино огнище”

Екстра Нина, Иван Дяков и Христо Косашки в “Бащино огнище”

Акцент в предаването е Благовещение - празникът, който обединява всички християни - православни, католици, протестанти. Според библейската притча на този ден Архангел Гавраил съобщава на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Спасителя на човечеството, сина Божий - Исус Христос. На Благовец се става рано, за да е богата годината. Не се спи до късно, за да не се разболява човек и да не изпусне късмета си. Добре е да се предприеме ново начинание, а също така и да се облече нова дреха или да се използва някакъв нов уред или вещ. С енергията на този ден всичко ново ще ни е от по-голяма полза и ще има по-голяма трайност. Вярва се, че ако вали на Благовещение, годината ще бъде плодородна. А ако на този ден засадите плодно дръвче, плодовете му ще са много сладки.

На 19 март народният изпълнител Иван Дяков гостува за първи път на българската общност във Великобритания. Непосредствено след кацането на летище София, Иван Дяков гостува в “Бащино огнище”, за да сподели своите впечатления и емоции от срещата с нашите сънародници.

“Бях приятно изненадан от тази среща – споделя певеца – Посрещнаха ме изключително емоционално, през цялото време се виеха нашите хубави хора. Нишката, която свързва сънародниците ни зад граница с България е  фолклора. Видях го с очите си. Това са нашите народни песни и нашите български хора!”


Христо Косашки представя третия си самостоятелен албум в музикална компания “Пайнер” със заглавие “Родино мила”. Певецът използва гостуването си в “Бащино огнище”, за отправи своя поздрав към телевизия “Планета фолк” по случай 10-тия рожден ден на музикалната медия:

“Планета Фолк” играе огромна роля за популяризирането на нашия фолклор – казва Косашки – Щастлив съм, че и моите песни чрез ефира на “Планета Фолк” имат възможност да достигат до повече хора, както у нас, така и в чужбина”.

В рубриката “От моето детство” Екстра Нина изпълнява акапелно народната песен “Севдалино, дъще”, която е спомен от детските й години.

КАТЕГОРИИ