Фолклорни празници със звездите на Planeta Folk HD

Фолклорни празници със звездите на Planeta Folk HD

Най-популярната сред зрителите у нас фолклорна телевизия – “Планета Фолк” вече се излъчва и в HD стандарт. Това допринася видеоклиповете да достигат до почитателите на българските народни ритми с още по-добро качество. Началото на лятото пък ни носи поредица от Празнични концерти и събори, в които специални гости са любимите изпълнители на телевизията.

Започваме от Северозапада, защото точно там този уикенд изобилства от концерти с българска народна музика. Вече ви информирахме, че в събота от 20.30 часа Райна ще пее на 17-то издание на Турлашкия фолклорен събор “Када кум прасе и ти вречу” в с. Чупрене, обл. Видин. Тази вечер в същия събор участие има и Славка Калчева. На 10 юни от 20.00 часа Димана също има концерт, в който ще преобладава фолклора, и това ще бъде във врачанското село Галиче.

Ангелина Милева в съботния ден ще изнесе концерт в с. Горни Дъбник, обл. Плевен, а в град Искър вече с нетърпение очакват Ивелина Колева и най-хубавите й песни. В събота много ранобудна ще бъде Пепи Христозова, защото нейния концерт в с. Полски Сеновец, обл. Велико Търново започва точно в 10.30 часа. На следващия ден гласовитата певица ще зарадва с песните си и публиката, дошла за Празничния концерт на площада в Челопеч, обл. София.

В софийското село Бенковски на 10 юни ще пее Поли Паскова. Певицата в този ден има и още един концерт, и той е в с. Витановци, обл. Перник. На големия “Шопски празник 2023” в Елин Пелин тази събота специален гост е Росица Пейчева. Тя ще се качи на сцената точно в 22 часа, за да раздаде настроение и хубава музика на всички гости. По същото време и Светла Дукатева има концерт в столицата, а по-рано през съботния ден в с. Лилково, общ. Родопи Празничен концерт ще изнесат музикантите от Формация “Паскалев-Пловдив”.

КАТЕГОРИИ