Фолклорна разходка в България представиха Здравко Мандаджиев и неговите ученици

Фолклорна разходка в България представиха Здравко Мандаджиев и неговите ученици

В навечерието на първа пролет Здравко Мандаджиев организира ежегодния концерт на своите ученици в Пловдив. Домакин на събитието бе Дома на културата “Борис Христов“ в града под тепетата, а от сцената звучаха обичани народни песни от България. Тази година изпълнителят на музикална компания “Пайнер“, заедно със своите колеги от СУ “Св.Св. Кирил и Методий” -  хореографите Нели Карабахчиева и Боян Алексиев, който е и ръководител на Танцово шоу “Кабири“, бяха избрали учениците с профил музика и хореография да представят една кратка музикална разходка сред етнографските области на България. За тази цел, освен техните възпитаници, покана да се включат в спектакъла получиха гайдарска група “Родопчани“, както и част от колегите на Здравко Мандаджиев – Пепи Христозова, Росица Пейчева, Ивелина Колева и Руса Каврошилова.
При представянето на Македонската фолклорна област учениците от вокална формация “Фолклория“ излязоха на сцената с Росица Пейчева и заедно изпълниха македонската песен от нейния репертоар “Айда, айда“. Гост-изпълнител на Добруджанската област беше Ивелина Колева, с която децата пяха “Ой, Минке, Минке“. Здравко Мандаджиев и Руса Каврошилова, негова кума и дуетна партньорка от песента “Зьомни ма, момне ле“ се включиха при представянето на Родопите. Пепи Христозова пък бе звездният гост в китката от Тракия с песента “Стоян на мама думаше“, която представи заедно с учениците от вокална формация “Фолклория“.
Красив финал на вечерта сложи емоционалното изпълнение на Здравко Мандаджиев на една от най-хубавите български песни по текст на Любен Каравелов - “Хубава си, моя горо“. На сцената излязоха участниците от спектакъла, вдъхновени от силата и заряда, от посланията и магията на нашия прекрасен фолклор, а аплодисментите на публиката бяха нестихващи и многобройни.

КАТЕГОРИИ