Формация “Паскалев – Пловдив” и Здравко Мандаджиев в общ проект

Формация “Паскалев – Пловдив” и Здравко Мандаджиев в общ проект

Тази есен почитателите на фолклора ще могат да се насладят на нова музикална колаборация, която ще разкрие красотата на тракийската музика. Предложението идва от формация “Паскалев – Пловдив”, които поканиха в този проект и своя колега Здравко Мандаджиев. Песента е озаглавена “Сватба голяма” и е авторска композиция на ръководителя на оркестъра Иван Паскалев.

“Благодаря за поканата на моите колеги от формация “Паскалев – Пловдив”. С тях отдавна имаме желание да представим съвместна песен, още повече, че със солистката Ивелина Денкова се познаваме още от ученическите години”, споделя Здравко Мандаджиев и допълва, че с Ивелина са съученици и са завършили НУФИ - Широка Лъка.

Той признава, че изпитва голямо уважение към своите колеги от формация “Паскалев – Пловдив” за професионализма, с който работят през годините и вярва, че “Сватба голяма” ще намери заслужено място в сърцата на публиката.
Песента вече получи своята екранизация, като за целта музикантите застанаха пред камерата на режисьора Петьо Картулев. С красиви кадри от Тракия ще бъде облечена мелодиятя, която тази есен ще се излъчи премиерно в ефира на “Планета Фолк”.

КАТЕГОРИИ