Формация “Паскалев – Пловдив” в общ проект с Калина и Невена

Формация “Паскалев – Пловдив” в общ проект с Калина и Невена

С три певици Иван Паскалев записа новата песен на формация “Паскалев - Пловдив”. Колежките му от музикална компания “Пайнер” Калина и Невена са изненадата в новия проект на формацията , озаглавен “Черната и русата”. Естествено в песента участва и солистката на групата Ивелина Денкова. Мъжкият глас на Данчо Тупаров също е заплетен във вокалната интрига.
”Черната и русата” е по музика и текст на Иван Паскалев, който е създал игривото хороводно парче, специално за звънките гласове на момичетата. Самият Иван Паскалев определя новата песен като типична за стила на “Паскалев - Пловдив” и планира видеозаснемане през следващия месец.
Припомняме Ви, че най-новото заглавие в репертоара на формацията е съвместния проект със Здравко Мандаджиев “Сватба голяма”, който се появи в края на 2016 година.
Мелодията бе приета много добре от почитателите на фолклора, които винаги са оценявали високо авторските композиции на Иван Паскалев. Известният музикант гради своите мелодии върху основата, която дава автентичното народно творчество, като търси ново, по-модерно звучене. Така песните достигат до по-голяма аудитория и най-вече до младите хора. За Паскалев най-хубава е музиката на Тракия, неговия роден край, и затова тя е в основата на повечето му композиции.

КАТЕГОРИИ