Галена: Винаги ще подкрепям българската музика, без оглед на жанр и стил

Галена: Винаги ще подкрепям българската музика, без оглед на жанр и стил

Тази неделя стартира новият сезон на “Гласът на България”, в който звездата на музикална компания “Пайнер” – Галена отново е в журито. Заедно с нея като треньори ще се изявят Иван Лечев, Любо Киров и Дара. Дни преди старта на музикалното риалити Галена бе откровена пред в. “24 часа” и разкри:

“Отнасям се изключително сериозно към ролята си на треньор и държа да създам това усещане за отбор, за единност в участниците, които са ме избрали. Победата не е на всяка цена, за мен е важно тези млади момичета и момчета, които са безспорно много талантливи, да научат нещо по време на предаването, да представят себе си по възможно най-добрия начин пред зрителите на бТВ и да спечелят симпатиите на бъдещите си почитатели.”

2
Галена не крие, че отново ще даде всичко от себе си да подкрепя и напътства участниците, но победата ще бъде факт, само ако те я пожелаят и подходят с необходимата сериозност към това начинание. Хитовата изпълнителка споделя, че по телевизията понякога изглежда, че претендентите за наградата просто излизат на сцената и изпяват песента си, но зад тези пет минути стоят десетки часове труд и репетиции. Галена казва още, че за нея е “болна тема”, че участниците в “Гласът на България” рядко избират български песни.

“Когато зависи от мен, аз винаги ще подкрепям и промотирам българската музика, без оглед на жанр и стил. Обаче не можем да съдим участниците, които предпочитат да се изявят с песни на английски, всеки има право да слуша и харесва музиката, която му допада и е нормално да избере да се представи с нея. Още повече, че музикален вкус се възпитава и ако не е имало кой да ги запознае с нашите прекрасни песни и изпълнители, няма как да бъдат привлечени от тях.”

Да пожелаем успех на Галена като треньор в “Гласът на България” и нека отново видим участник от нейния отбор като победител и тази година.

КАТЕГОРИИ