Галин: Може би в момента е моето време

Галин: Може би в момента е моето време

Галин представя последния си видеоклип “112” в новия брой на предаването “Автограф”. Певецът е щастлив, че за този проект има нови попълнения в екипа си. Това са Веселин Николов, хип-хоп изпълнител, с когото са работили по текста и музиката на песента, и Деян Асенов, който е направил аранжимента.

“Щастлив съм, че имам възможност да работя с такива готини, млади и талантливи хора. Те даже са по-млади и от мен. Изключително много се радвам, че вратите от другите жанрове са толкова широко отворени към мен. И аз самият гледам винаги да съм в крак с нещата, да следя навсякъде какво се случва и това много ми помага да се развивам. В нашия жанр има четири-пет текстописци, които работят за всички изпълнители и колкото и да си добър, и да имаш идеи, в един момент се получава някакво уеднаквяване на песните. Дори аз самият, понеже съм писал много текстове за мои песни, усещам вече, че имам една моя линия и имам нужда да вкарам нещо ново, да се консултирам и с други хора.”


Галин смята, че на младата аудитория днес й харесват динамичните парчета, текстове, които да са по-близо до хората, на народен език, по-разбираеми и затова на мода са жаргонните фрази. Според певеца музиката така се е променила, че вече не може да се каже кое е поп-фолк и кое не е. Галин потвърждава мнението на водещата Галя Димитрова, че последните песни, които прави, спокойно могат да се наредят до тези на младите поп изпълнители, които в момента са нашумели.

“И в световен мащаб е така. Просто настанаха такива години, че дори поп изпълнителите правят фолк, а какво остава за фолк изпълнителите. Старая се да съм модерен. Може би в момента е моето време и така както ми идват отвътре нещата, те са модерни за това време.”


За есента изпълнителят подготвя нова песен, която е по-лирична. Пак е дискотечна, но самият текст е по-любовен.

“Не мисля, че пускането на дадена песен трябва да е на всяка цена, ако не си сигурен наистина. Прави ми впечатление, че в поп музиката дори по една година чакат, докато пуснат даден проект и то изпълнители, които са в топ класациите. Криско и Гери Никол от миналата година до сега са предложили само две песни. А ние, поп-фолк изпълнителите, за една година пускаме поне по четири песни.”


Певецът не мисли, че по-малката продукция на година ще намали броя на участията му, защото хората го харесват и го канят по клубовете като име, а не заради съответната песен.

“Естествено ние трябва да се стараем през цялото време. Не е лесна нашата работа и си давам сметка за това с всяка изминала година, но аз имам още сила да го правя и възнамерявам да продължавам да го правя”, споделя още Галин в “Автограф”.

КАТЕГОРИИ