Глория и Соня Немска за работата с топ-гримьора Джулия Ангелова

Глория и Соня Немска за работата с топ-гримьора Джулия Ангелова

Тази седмица в “Автограф“ гостува един от топ-гримьорите на звездите Джулия Ангелова. Гримьорката разказва как е започнала да се занимава с тази професия. Първоначално се насочва да учи медицина. След това се  разколебава и записва икономика. Дори е учила за кратко бизнес-икономика и в Лос Анжелис, Калифорния.

“Там се запознах с грима. Много красиви жени видях в Америка. Американките са много хубави. Това са едни барбита, които срещаш по улиците и заведенията. Тъмни, светли, дръпнати - просто са красиви. Много държат на телата си, на всичко. Там добих страхотен визуален опит за красота. Но в един момент нямах възможност да следвам повече, защото финансите на майка ми свършиха и аз избрах да се върна и да завърша в България икономическа специалност”.

Джулия споделя пред водещата Галя Димитрова, че нейната майка е художник и скулптор. Явно тези хубави гени са дошли при нея, защото тя винаги е знаела, че може да гримира още преди да е пробвала.

“Аз обаче не обичам икономика. Да, разбирам материята, но не го искам. Аз не мога да правя нещо, което не искам. В един прекрасен ден смело си напечатах визитки и започнах да ги раздавам в салони за красота и да се представям коя съм и какво мога да правя. Така тръгна всичко.“


Първата певица, която я е потърсила за грим е Славка Калчева.

“И един ден ми звъни телефона и една жена казва: “Здравейте. Казвам се Славка Калчева, имам фотосесия, ще дойдете ли да ме гримирате? Аз тогава слушах друг стил музика и не знаех коя е тя. След това я гримирах за един концерт, където вече и другите певици я видяха колко е красива с професионален грим и започнаха и те да ме търсят. И така благодарение на Славка Калчева аз познавам всички изпълнители. Това беше началото. Мисля, че самият грим сам ме е дръпнал да се занимавам с това“, спомня си Джулия началото.

В студиото на “Автограф“ се присъединяват и няколко певици, с които Джулия работи от много години и с които вече я свързва не само работа, но и добро приятелство. Една от тях е Глория, върху която гримьорката демонстрира най-новите тенденции във вечерния грим и грим, подходящ за снимки на видеоклип.

“Ние си допаднахме още от самото начало. Мисля, че първият видеоклип, за който ме гримира, беше “Намери си майстора“, който снимахме преди повече от десет години. Хареса ми колко бързо работи, колко е технична, следи модните тенденции. Впоследствие разбрах колко е мила като човек, възпитана, съобразява се с мнението на всеки един колега, с който е работила. Чувствам я изключително близка. Дори тя знае много лични неща, свързани с моя живот. Освен професионалист, тя е много готин човек“, казва Глория.

Соня Немска също е една от певиците, които предпочитат услугите на Джулия. Изпълнителката заедно с дъщеря си Рая ни показват в “Автограф“ своите предпочитания към грима.

“Джулия определено ме спечели. Спечели и Рая. Освен че работя с нея, аз я усещам като много близък приятел. Споделяме си различни неща, докато се гримираме. Много ни е приятно. Тя прави най-красивите очи с топъл и дълбок поглед“, казва Соня Немска в “Автограф“.

КАТЕГОРИИ