Глория и оркестър “Пловдив” в “Бащино огнище”

Глория и оркестър “Пловдив” в “Бащино огнище”

Зрителите на “Бащино огнище” ще могат да проследят тържествената церемония пред Паметника на незнайния войн в София по приемане поста Президент на Република България от ген. Румен Радев, състояла се на 22 януари 2017 г. Камерите на телевизия “Планета” ще ги отведат и в Гербовата зала на Президентството, а след това в новооткритата Президентска библиотека, където ще се съхранява и представя историята на Президентската институция, след началото на демократичните промени в България.
В рубриката “От моето детство” тази седмица се включват Глория, както и Цонка Нанова и Славчо Александров от орк. “Пловдив”, които споделят със зрителите кои детски песнички са пели на своите деца.

“Моята дъщеря Симона вече е на 20 години. Преди доста време съм пяла детски песнички – с усмивка си спомня Глория – Симона постоянно искаше да й се пее, беше й много приятно. Една от песните, които най-често съм й пяла е “Детство мое”.

Цонка Нанова и Славчо Александров от оркестър “Пловдив” са родители на момченце, което през изминалата есен стана на една годинка.

“Моята майка често гледа нашето момченце Гошко. Тя много хубаво пее, знае доста детски песнички – с вълнение разказва Цонка – и винаги, когато го приспива му пее. Една от любимите му песнички е “Седнала в градинка, под дърво Калинка...”, като по-нататък в песента вмъква едно фрагментче: “Нани, Гошко, нани, Сънчо пак те кани!”

КАТЕГОРИИ