Иван и Ивана Дякови в новия брой на “Бащино огнище”

Иван и Ивана Дякови в новия брой на “Бащино огнище”

В новия брой на предаването “Бащино огнище” специални гости са Иван Дяков и неговата дъщеря Ивана, които разказват пред зрителите на телевизия “Планета” за своята нова фолклорна програма “И весел е мегдана”.

“Фолклорната ни програма е кръстена “И весел е мегдана” по името на една от наша дуетна песен - “Сред село на мегдана”, признава Ивана, а Иван Дяков допълва, че тази авторска песен звучи много весело, носи позитивно настроение и затова са избрали именно тя да даде име на новите им проекти.

Изпълнителят признава, че вече са заснети всички песни от предстоящият им албум, който се надява да бъде на музикалния пазар през месец март. Зрителите вече могат да гледат видеоклипове на песните в Planeta Official в Youtubе, както и в ефира на”Планета Фолк”.
Ивана представя три самостоятелни песни, които със сигурност ще привлекат вниманието на почитателите на красивите български ритми, а Иван Дяков спечели техните сърца с песента “Приятел в нужда се познава”.

“Народната поговорка “Приятел в нужда се познава” я претворих в песен – Свобода Даскалова е автор на музиката и текста, а аранжиментът е на Светослав Лобошки”, разказва Иван Дяков пред камерата на “Бащино огнище” и признава, че е много щастлив, че се е приела изключително добре от публиката. Той не крие, че особено любими са му дуетите с неговата дъщеря Ивана, които също вече може да гледате в ефира на “Планета Фолк”.

В рубриката искорията на една песен Ви срещаме с ръководителят на оркестър “Плам” – Пламен Димитров, който разказва за една от най-харесваните песни в репертоара на формацията – “Край дунава”.
Идеята за появата й идва покрай характерен влашки танц, който се изпълнява и затова той и колегите му са решили да запишат актуална и съвременна, авторска песен.

КАТЕГОРИИ