Ивелина Колева: Винаги мечтая

Ивелина Колева: Винаги мечтая

Ивелина Колева е сред най-обичаните фолклорни изпълнители в каталога на музикална компания “Пайнер“. Тя е щастлива, че е осъществила най-големите си желания до момента – че пее и има прекрасна дъщеря, а и сега – винаги мечтае.

“Често си меня желанията, според периода, в който се намирам – казва с усмивка изпълнителката и продължава - Преди години имах едни такива странни мисли... не живея сега, а все мисля занапред - не за утре или за вдругиден, а за месеци, години напред. Това ме побъркваше и се стараех да го изкореня. Уча се или поне се старая да мисля за днешния ден тук и сега, да го изживея и да не правя планове. Мисля, че успявам засега“, споделя певицата в интервю за журналистката Бети Методиева.

Тя признава още, че животът й върви паралелно с музиката:

“С песента израснах. Благодарение на музиката обиколих Европа и стигнах до САЩ и Канада, където през зимата на 2019-та направих 13 концерта“.


По думите й за един изпълнител най-важно освен таланта, е да е дисциплиниран, постоянен и да не се отказва. А към младите артисти дава съвет:

“Нека да обичат народната песен, да уважават старите български традиции и да се чувстват горди, щом облекат народна носия. Само така можем да се съхраним като народ. Корените са във фолклора ни“.

Звездата на телевизия “Планета Фолк“ е категорична, че фолклорната песен не остарява никога, защото в този жанр няма песен, която да е актуална този сезон, а догодина вече да е ретро. А също така във фолклора няма тази динамика като в поп-фолка например, кариерата, проектите се градят много по-бавно, но пък с времето ставаш все по-утвърдено име.

КАТЕГОРИИ