Ивелина Колева и Христо Косашки на Фолклорен празник в София

Ивелина Колева и Христо Косашки на Фолклорен празник в София

Ивелина Колева и Христо Косашки са представителите на музикална компания “Пайнер”, които ще вземат участие в инициативата “Дни на българския фолклор” в София. Голямата поляна в Южния парк ще събере фолклора от цяла България в четири дни - от 22 до 25 септември. Събитието е организирано от Фондация “Наследство в бъдещето” в партньорство със Столична община и се провежда под мотото “България гостува на столицата!”. Софиянци ще могат да се насладят на цялата фолклорна палитра на България, представена от ансамбли и изпълнители от седемте фолклорни области. На 22-ри септември ще бъдат Пиринската и Родопската фолклорни вечери, Шопската и Тракийската фолклорни вечери са предвидени за 23-ти септември.

В третия ден от събитието на 24-ти септември ще бъдат Добруджанската и Странджанската фолклорни вечери, които са със специалното участие на Ивелина Колева. Последната вечер е запазена за празничен концерт на Северняшката фолклорна област. В неделната програма ще се включи обичаният народен изпълнител Христо Косашки.
За четирите дни на събитието е предвидена и фестивална програма с конкурсен характер. Всеки ден ще има атрактивни надигравания и открити уроци по народни танци, ревю на автентични народни носии. Програмата ще включва още музейни експозиции, атрактивни демонстрации на занаяти, кулинарни зони с характерни ястия от отделните краища на страната и специално обособена детска творителница с интерактивни занимания за различни исторически периоди на България.

КАТЕГОРИИ