Изложбата “Живите динозаври” гостува на “Бащино огнище”

Изложбата “Живите динозаври” гостува на “Бащино огнище”

В парка на Военната академия с предаването “Бащино огнище” ще се върнем милиони години назад във времето с една от най-интересните и зрелищни експозиции, гостували в много държави по света. Изложбата “Живите динозаври” включва 24 макети на движещи се динозаври и скелети в реални размери. Идеята тръгва от Аржентина преди повече от 5 години и към днешна дата се радва на над 10 милиона посетители.
Реалността има своите граници, но изкуството не. С тези размисли художникът Феникс Върбанов подрежда своята изложба под надслов “Граници на реалността” в столична галерия. Феникс Върбанов е син на големия български художник Марин Върбанов и китайската художничка Сун Хуай Куей, чиято любовна история е необикновена и съдбоносна.

Легендата на българския театър Стоянка Мутафова гостува в “Бащино огнище” по повод премиерата на нейната биографична книга “Добър вечер, столетие мое!”. Автор е дъщерята на актрисата - Мария Грубешлиева-Муки, която е събрала снимки и размишления, описващи един живот в театъра и за театъра, такъв, какъвто го е усетила голямата актриса.

За песните от своето детство с усмивка и любов разказва народният изпълнител Здравко Мандаджиев. В рубриката “Нашият празник” предаването отбелязва рождения ден на солистката на оркестър “Орфей”, Пепа Янева. Тази година певицата посреща своя празник на 13 ноември с още един член на фамилията, 3-месечният син на нейната дъщеря Цветелина Янева. Нелина пък представя на зрителите, заснетите телевизионни версии на песните от нейния пети фолклорен албум със заглавие “За верни приятели”.

КАТЕГОРИИ