Янко Неделчев на една сцена с Шабан Шаулич

Янко Неделчев на една сцена с Шабан Шаулич

Янко Неделчев ще пее на една сцена с балканската звезда Шабан Шаулич. Това ще стане на 5 май вечерта на стадион “Димитър Лекин” в Хаджидимово, когато започват двудневните празници на Общинския център. За първи път концертът за Празника на града ще се проведе на Градския стадион. Звездата в програмата на втората празнична вечер ще бъде Анелия, която ще представи хитовете си пред домакините и гостите на града.
Преди 21 години на 6 май Хаджидимово е обявен за град и тази дата е приета за официален празник. На тази дата е и храмовият празник на манастира “Свети Великомъченик Георги Победоносец” край Хаджидимово, което превръща дните около Гергьовден в най-значимия празник в календара на региона. За празника на Хаджидимово през годините публиката е аплодирала звездите на поп фолка: Галена, Глория, Преслава, Емилия, Ивана, любими народни певици, сред които и Росица Пейчева, ансамбъл “Българе” др.

Янко Неделчев подготвя специална програма за концертната си изява в Хаджидимово като е подбрал емблематични заглавия между популярните си песни, издадени в петте му албума: “Пушка пукна”, “С песен да се поздравим”, “Райска земя, българска”, “Песен моя”, “Светица си, Българийо”. Концертът в Хаджидимово далеч не е първата изява на стадион пред многохилядна публика за популярния народен певец. Точно преди година Янко Неделчев пя пред 35 000 екзалтирани зрители на стадион “Васил Левски” при финалния мач за Купата на България. Пет години по-рано Янко Неделчев също пя пред многохилядна публика на финала за Купата на България. И в двата случая Червеният тим спечели ценния трофей, което създаде увереността в червената агитка, че песните на Янко Неделчев носят късмет на техния отбор.

КАТЕГОРИИ