“Живея, за да пея“ – този уикенд от Васил Вълканов

“Живея, за да пея“ – този уикенд от Васил Вълканов

В навечерието на Коледните празници Васил Вълканов и телевизия “Планета Фолк“ ще зарадват почитателите на българския фолклор с най-новата музикална програма на изпълнителя “Живея, за да пея“. Тя включва шест красиви македонски мелодии, които бяха заснети това лято в  емблематичната Копривщица. Изборът отново бе направен благодарение на изключителното гостоприемство на Община Копривщица, както и неповторимият дух на възрожденския град. Четири от песните, които зрителите вече видяха в официалния канал на “Планета“ ТВ в YouTube – PlanetaOfficial, са дуети.
“Прошета се мома“ е съвместен проект с Валя, а “Цъфнала ружа в градина“, “Облога факят девет овчаря / Що ми се горе белее“ и “Малки моми вада копат“ са с известната и емблематична за Ансамбъл “Пирин” певица, Надка Вълчанова.
“Море, Марко шета“ и “Алтъно, къдъно“ са самостоятелните изпълнения на Васил Вълканов, намерили място в новата програма. Неин режисьор е Петьо Картулев, а с оригинална хореография във видеоклиповете се включва и ТФ “Средногорска Жарава” от Панагюрище. Премиерата на “Живея, за да пея“ е на 16 декември от 21:30 в ефира на “Планета Фолк“, с повторение на 19 декември от 14:30 часа.

КАТЕГОРИИ