Какво събра Гергана и Лазар в “Ако нямам теб”

Какво събра Гергана и Лазар в “Ако нямам теб”

Гергана и Лазар гостуват в “Автограф”, за да представят първия си съвместен проект “Ако нямам теб”. Те ще споделят как са се събрали, а също и какво им предстои през летния сезон.

“Много се радвам, че точно с Гери съумяхме да направим този проект. Тя вложи много емоция и чувство да се получат нещата. Между другото песента не беше планирана да бъде колаборация. Срещнахме се в телевизия “Планета” един ден съвсем случайно преди два-три месеца. Казах на момичетата от ПР-отдела, че искам да им пусна да чуят най-новата ми песен. Реших, че тъкмо и Гери ще си каже впечатлението. Аз винаги искам мнение за песните ми, преди да ги пусна, защото сам си пиша музиката и текста. Аранжиментът в случая е на Калин Димитров”, разказва Лазар.

Чувайки песента, Гергана толкова много я харесва, че изразява желание да я притежава. И така идеята за нещо съвместно идва съвсем спонтанно и Лазар предлага на певицата да се включи в проекта.

“Винаги е много по-добре, когато има повече гласове, защото така проектите стават по-интересни. Аз много се радвам, че така се случи и Гери се присъедини към песента”, споделя певецът.


Лазар казва, че парчето е по-различно, отличаващо се от песните, които хората са свикнали да слушат, което понякога е голям риск.

“Повечето колеги правят клубна музика, такава, на която хората ще избухнат в дискотеките. Даже с по-дръзки текстове, по-нахакани песни. И в поп музиката е така. Всички песни вече започнаха да стават малко по-агресивни, но аз не съм такъв изпълнител, по-скоро не ми идва отвътре да напиша такъв тип музика или текст. Предполагам, че някой друг трябва да ми ги напише, за да мога да изпея нещо такова. Много приятели, чувайки “Ако нямам теб”, казаха: “Много е хубава песента, но няма да се забележи чак толкова много”, което сега се опроверга със сигурност и се радвам, че има много суперлативи за тази песен и разбира се, за Гергана, която помогна тя да се хареса.”


Чувайки “Ако нямам теб” при случайната им среща с Лазар, Гергана веднага иска текста от своя колега, защото за нея текста е най-важното нещо.

“И когато го прочетох си казах: “Боже, колко е хубава тази песен! Лазар, ти си най-големия творец!” Това е нещо велико да можеш да правиш музика, да твориш така добре и да изразяваш себе си по този начин. И след това започна много да ми се пее. Сега е моментът да се похваля, че имам нова песен, която чака само своя видеоклип и мисля да я предложа на почитателите си в най-скоро време. Това е песен изцяло в моя стил, с поп звучене. Лазар вече я чу и каза, че е много хубава. Така, че мисля да атакувам лятото с нея. След това имам още песни, върху които да мисля. Имам демо-версии на пет парчета, от които трябва да си избера и ми е малко трудно,” разкрива Гергана пред водещата Галя Димитрова

.

Лазар също подготвя самостоятелно парче. Казва, че текстът е почти готов, леко провокиращ е, но не прехвърля някаква граница. Песента ще е една идея по-дръзка от “Не деля”.

“Още не съм чул как върви аранжимента, много е важно самата песен как ще я представи аранжорът. Текстът и музиката пак са мои. Имам много предложения, радвам се, че композитори ми пращат варианти, но много трудно мога да се преоткрия. Може би не мога да се разчупя още от това, че трябва да направя нещо по-различно. Но смятам, че когато чуеш една хубава песен, една хубава мелодия, независимо какъв е аранжимента - по-дързък или не, веднага се усеща кое е твоeто. Смятам, че ще намеря някой друг да ми напише най-накрая нещо”, казва още Лазар в “Автограф”.

КАТЕГОРИИ