Калина и Невена за първите си музикални изяви

Калина и Невена за първите си музикални изяви

Калина и Невена се връщат в ученическите си години и си спомнят за своите първи музикални изяви. Фолклорният дует показва и любопитни снимки от тези незабравими моменти в рубриката “От моето детство”.

“Спомените ни от тогава са много. Те са свързани, както с игри, забавления и пакости, така и с творчески изяви и много, много труд, защото ние пеем още от ученическите си години”, казва Калина.

Нейната дуетна партньорка и приятелка, Невена, допълва, че едни от най-емоционалните моменти от детските им години са явяванията им на конкурси, заедно с още две момичета, защото тогава са били квартет.

“Всеки път щом получехме награда, това наистина беше изключително емоционален момент за нас, който не може да бъде запечатан на снимка. Всичките тези емоции са запазени най-вече в сърцата ни и в пулса, който е на сцената в такива моменти. Невероятни изживявания сме имали и извън България. С квартета сме гостували в Швейцария, Белгия, Австрия.”

Калина и Невена споделят, че емоциите са много големи при срещите им с чужденците, които искрено се възхищават на българския автентичен фолклор.

“Винаги им е било много интересно как успяваме да пеем по този начин. Уникални моменти сме имали и когато сме се изявявали в големи катедрали, а също и на различни конкурси и фестивали. Тези моменти са много. Надяваме се и занапред да имаме такива емоции”, си пожелават Калина и Невена.

КАТЕГОРИИ