Коледа е любимия празник на Веселин Маринов

Коледа е любимия празник на Веселин Маринов

Коледа има специално място в сърцето на Веселин Маринов и той не пропуска година без да отдаде почит на този празник. Изпълнителят има няколко издадени Коледни албуми и многобройни Коледни концерти. И тази година хубавата традиция е спазена с Коледното турне на Веселин Маринов. Три концерта вече са факт, а днес е финалният спектакъл на площад “Свобода” в Русе. В навечерието на Рождество Христово, Веселин Маринов не пропуска да зарадва с картички своите роднини, приятели, колеги и бизнес партньори.

Изпълнителят собственоръчно надписва картичките с мили послания, а пощенският плик е снабден с оригинална марка, на която е изобразен Веселин Маринов като Дядо Коледа. Самата картичка е персонализирана с лика на изпълнителя и с Коледно послание. Телевизия “Планета” пък ще зарадва почитателите на певеца навръх Коледа, на 25 декември, с юбилейния концерт-спектакъл “35 години на сцена” в зала “Арена Армеец”. Премиерата в ефира на телевизия “Планета” е от 19:00 часа, а по “Планета HD” от 22:00 часа. 

По случай Коледните празници шлагерният изпълнител е специален гост в рубриката “От моето детство”, където с умиление си припомня първите си спомени за детски песни:

“И до ден днешен “Когато бях овчарче” е една от любимите ми песни. Изпях я на едно столче в предучилищна група. Основният учител на тази песен беше майка ми. И за нея тази мелодия е любима и с любов учи своите внуци и правнуци да я пеят. Но има една песен, която винаги ми е носила спомена на красивото в музиката. Още от малък ходех на лагери, тогава беше много хубаво, много актуално и всички бяхме на лагери. Бях много малък, но си спомням, че на първият ми лагер в едно село в Еленския балкан научих за първи път песента за лека нощ, която целият лагер пееше: “В лагера любим с песен да заспим, лека нощ...”


Веселин Маринов споделя, че много харесва и песните за Нова година, защото в неговото детство е нямало Коледа. Той е открил за себе си Коледа и ценностната система, която ни носи този празник в демократичните времена:

“Има една песен, която винаги ме насълзява, когато и да я пея. “Над смълчаните полета”, това е такава романтика, точно каквото беше и моето детство. Едно време, прибирайки се в снега от центъра към моя дом беше като в песничката. В огромния сняг имаше само една пътека от къща до къща на зиг-заг и тази миризма на пушека от комините. Аз и досега, когато отида в някое малко градче и усетя този дъх, се разплаквам от умиление по моето детство.”


Във времената, когато е бил в 8-9 клас и вече е започвал да композира, с две момичета са направили една песен, по негова музика и текст:

“Какви хубави години са били! Всеки учител, който влезеше в урок последния учебен ден на 30 декември, ние излизахме, аз с китарата и му изпявахме тази песен. Тя е включена в първия ми Коледен албум и се радва на хубав успех, когато и където да съм я пял. Казва се “Нощна приказка” и в нея се пее “Изречи най-красивите думи в нощта...”

КАТЕГОРИИ