На Велики четвъртък боядисваме яйца с Юнона и Глория

На Велики четвъртък боядисваме яйца с Юнона и Глория

В навечерието на Възкресение Христово екипът на “Звездно” гостува в уютния дом на Юнона. Певицата ни посреща със своята дъщеря Глория, за да ни разкажат как се подготвят за празниците и за обичаите и традициите, които се спазват в тяхното семейство. Заедно ще боядисаме и великденските яйца за празника.

“Много се радвам, че ни гостувате на тези Светли празници, защото  са свързани с обичаи, които обичаме да спазваме. На Разпети петък, отиваме на църква и минаваме под Плащеницата, а в нощта срещу неделя винаги спазваме традицията да обикаляме три пъти църквата”, споделя Юнона.

Певицата разказва, че тъй като тя е домакинята, винаги боядисва първото червено яйце и то се оставя до следващия Великден.

Водещата Петя Костуркова й разкрива, че някои гадаят по това яйце, каква ще бъде годината. То се чупи и ако по-голямата част не е изсъхнала, значи годината ще бъде много ползотворна, богата и добра, но ако е изсъхнала и много мъничка, годината няма да е добра и здрава. От древни времена много култури асоцират яйцето с вселената. Персите например вярвали, че Земята се е излюпила от гигантско яйце. Яйцата са били боядисвани, декорирани и рисувани от римляни, гали, перси и китайци. След възникването на Християнството, яйцето започва да се възприема като символ на раждането на човека от природата.

“С първото червено яйце правя кръстче на челото на най-малката в къщата, Глория, червя й бузките за здраве”, продължава разказа си Юнона.

Наред с приятните приготовления за Великден, певицата разкрива, че е на финалната права по работата върху най-новата си песен. Текстът, написан от Анастасия Мавродиева, вече е готов. Отнело е малко време, защото са искали да изпипат всичко до най-малкия детайл и е имало около 4-5 варианта. Остава мелодията да се запише в студио и да се снима видеоклипа. Юнона се надява лентата да направи своята премиера още през май.

“Искам да пожелая на всички зрители на “Звездно” весело посрещане на Великден, благоденствие, благослов, много здраве и обич - а Глория допълва - Бъдете живи и здрави, щастливи и вярвайте, че мечтите се сбъдват.”

КАТЕГОРИИ